Psykoterapi

Det är vanligare än någonsin med psykisk ohälsa och det är hemskt att det ska vara så. Framförallt bland unga är det otroligt vanligt med psykiska besvär så som depressioner och ångest samt tankar om att inte räcka till och inte vara tillräckligt, att man äter för mycket eller för lite. Inte är tillräckligt glad eller tillräckligt smal. Men det är klart att man är tillräckligt, jag menar hur man kan inte vara det när allt man faktiskt behöver vara i livet är sig själv. För att du ska kunna utvecklas och känna att du mår bra precis som den du är så kan det vara skönt för dig att bara känna dig trygg i det.

Det viktiga är att man inte bara borstat bort problemen utan att man verkligen lägger vikt vid dem och gör någonting åt dem. Det räcker med psykoterapi för att ta ett steg i rätt riktning, att bli av med ätstörningar för att kunna äta den mat man vill och inte svälta. Att börja gå på samtal hos en psykoterapeut är att föredra och kan ge dig så mycket. Man mår ofta otroligt mycket bättre om man bara ser till att gå på samtal i psykoterapi istället för att gå med tankarna själv utan att prata med det med någon alls.

SQ Inspiro Psykologi har otroligt duktiga psykologer och jag rekommenderar verkligen deras psykoterapi. Jag hade en väldigt jobbig period i livet då jag och sambon gick isär, min mormor dog och jag förlorade jobbet och var på väg att bli utan bostad också då sambon skulle ta över vår gemensamma lägenhet. Och i det läget så blev det lite för mycket och om det inte hade varit för psykoterapin och den hjälp jag fick hos SQ Inspiro Psykologi så vet jag inte vart jag hade varit idag.