Vilken typ av massage behöver du?

Det är ingen hemlighet att massage är bra för dig, ditt sinne och din kropp. Människor har fått massage i tusentals år. Genom åren har olika varianter skapats och det finns idag många typer av massage som du kan erhålla. Du kan bland annat gå på svensk klassisk massage, lymfmassage, sportmassage, hot stone massage och thaimassage i Västerås.

Massage har visat sig hjälpa till med immunfunktion, blodtryck, smärtlindring och stresslindring. Detta är bara några av de effekterna man kan få av att gå på massage.

Massage kan delas in i tre olika kategorier: avslappningsmassage, medicinsk/klinisk massage och djupvävnadsmassage.

Avslappningsmassage utförs vanligtvis på områden över muskler snarare än över ben eller leder. Målet är att slappna av den som masseras så att han eller hon hamnar i ett meditativt tillstånd som sänker pulsen och minskar känslor av depression eller ångest. Avslappning kan innefatta långa drag över kroppen för att minska muskelspänningen samt rörelser som knådning eller knackning.

Medicinsk massage är den typ av massage som används för personer som lider av vissa sjukdomstillstånd. Den kan användas för att hjälpa till att behandla artrit, astma samt sänka blodtryck och kolesterolnivåer. Medicinsk massage bidrar också till att påskynda återhämtningstiden efter en skada.

Djupvävnadsmassage innebär djupt tryck på muskelknutor eller triggerpunkter, vilket kan vara obekvämt men ger en intensiv känsla av avslappning efteråt. Detta har visat sig minska smärtan hos artritiska patienter eftersom det hjälper till att slappna av musklerna kring inflammerade leder.

Dessa kategorier är det alla massager kan delas in i. De olika varianterna av massage kan alltså delas in i ovannämnda kategorier. Det som i sin tur är speciellt för de olika massagetyperna är teknikerna som används. Under svensk klassisk massage används framför allt händer medan man under thaimassage kan använda fötter också. Under hot stone massage används heta lavastenar. Jag hoppas att det här inlägget kan ha gjort det hela lite klarare för dig, kanske har det klargjort ifall du ska gå på en hot stone massage eller thaimassage i Västerås.